HOME (Actueel) Nieuwsarchief BOF-Bulletin � DOSSIERS � Folders e.d. CWO-info Links Disclaimer HOME (actueel) De BOF De Leden Het Kernteam Contact DATABASE
COLLECTIEVE
WINKEL-
ONTZEGGING
Terug
terug Binnenstadzaken in h... terug Nieuwsarchief binnen... terug Nieuwsoverzicht 2006 terug Winkels binnenstad z...
Binnenstad Ondernemers Federatie
De oogst van een rondje Schoolstraatl Venestraat, Spuistraat, Passage, Groenmarkt: minstens 22 schreeuwen om personeel.
AANTREKKENDE ECONOMIE ZICHTBAAR ACHTER DE RUIT

Winkels binnenstad zitten te springen om personeel

Een rondje door de binnenstad neemt elke twijfel weg: de winkels draaien goed: aan het aantal oproepen in de etalages te zien lijkt het wel of elk filiaal wel één of meer verkopers of ander personeel kan gebruiken.

BOF-Bulletin nr. 31 � oktober 2006

Een van de bedrijven die op deze wijze adverteert is V&D. Bedrijfsleidster Ingeborg Jansen: “De koopkracht neemt duidelijk toe, dus meer bezoekers, meer kopers, meer omzet.” Kortom: er is werk aan de winkel.
Niet alleen via de ramen wordt overigens gezocht naar personeel. Jansen: “We werven op alle geijkte manieren, waarbij het opvalt, dat verkooppersoneel reageert op de raamadvertenties en het hogere kader juist via ondermeer internet solliciteert. We krijgen veel allochtone sollicitanten, wat we natuurlijk heel toejuichen. Maar we zoeken ook autochtoon personeel, want het personeel moet een afspiegeling vormen van het publiek.”

Stagiairs

Overigens kunnen ingewerkte stagairs ook uitstekende diensten bewijzen in een winkel. Ook V&D heeft goede ervaringen met stagiairs: de mix van ervaren personeel, beginnend personeel en stagiairs wordt er gekoesterd. Voor stagiairs in de binnenstad is zelfs een aparte organistie in het leven geroepen: het SOB (zie pagina 2).

Bedrijven die graag stagiairs in tijdelijke dienst wil stellen of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met het SOB (Samenwerking Onderwijs Bedrijven). Voor de binnenstad is dat Nel van der Velden, programmamanager SOB.
Te bereiken op Bureau Binnenstad,
tel .070 313 13 52


BOF-BulletinHier kunt u BOF-Bulletin 31 uit 2006 downloaden als pdf-bestand.