HOME (Actueel) CWO-info Deelnemers Aanmelden Formulieren Controle HOME (actueel) De BOF De Leden Het Kernteam Contact DATABASE
COLLECTIEVE
WINKEL-
ONTZEGGING
Terug
terug Binnenstadzaken in h... terug De Collectieve Winke...
Binnenstad Ondernemers Federatie

De Collectieve Winkel Ontzegging

Als een van de onderdelen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is er in maart 2005 gestart met een pilot in de Grote Marktstraat voor een Collectieve Winkel Ontzegging (CWO). De leden van de ondernemersvereniging mogen hier aan deelnemen.

De CWO werkt als volgt: als iemand in een van de deelnemende winkels op diefstal (of i.d) wordt betrapt, krijgt hij/zij een CWO. De gegevens van de persoon worden in een systeem opgeslagen. Wordt de persoon hierna nog een keer in een deelnemende winkel betrapt, dan wordt het huisvredebreuk en wordt de persoon direct voor veertien dagen vastgezet.

Binnenstad Ondernemers Federatie

Meer veiligheid

Deze methode heeft er het afgelopen jaar toe geleid dat de veiligheid in de winkels is verbeterd en dat er een aantal (veel)plegers achter de tralies zijn gegaan.
Er is daarom besloten om het CWO binnen het KVO verder over de Binnenstad uit te rollen.
De Gemeente stelt hiervoor een aantal jaren een geldbedrag ter beschikking, de Binnenstad Ondernemersfederatie gaat het werk ten uitvoer brengen.

Hoe werkt de Collectieve Winkel Ontzegging? Vanaf juni 2006 kunnen alle leden van ondernemersverenigingen in de binnenstad meedoen met de Collectieve Winkel Ontzegging (CWO). Meer
pdfHier vindt u het protocol Collectieve Winkelontzegging Binnenstad Den Haag
pdfBovengenoemde voorpagina direct downloaden