HOME (Actueel) Nieuwsarchief BOF-Bulletin � DOSSIERS � Folders e.d. CWO-info Links Disclaimer HOME (actueel) De BOF De Leden Het Kernteam Contact DATABASE
COLLECTIEVE
WINKEL-
ONTZEGGING
Terug
terug Home terug Nieuwsarchief binnen... terug Nieuwsoverzicht 2005 terug Harry Berg winnaar B...
�EEN VECHTJAS MET EEN PACIFISTISCHE UITSTRALING�

Harry Berg winnaar BOFFERD 2004

Binnenstad Ondernemers Federatie
Foto: Jos van Leeuwen
Harry Berg van Reisboekhandel Stanley & Livingstone toont de BOFFERD 2004

�Zelden maakt een straat het proces door van een wat verpauperd achterafstraatje naar een sfeervolle, mooie winkelstraat. Zelden is een dergelijk succes zo verbonden aan ��n persoon.� Met deze woorden reikte BOF-voorzitter Marcel Bergema de BOFFERD uit aan Harry Berg, de eigenaar van reisboekhandel Stanley & Livingstone uit de Schoolstraat

BOF-Bulletin nr. 17 � februari 2005

Deze glazen prachtbokaal geeft de Binnenstad Ondernemers Federatie jaarlijks aan iemand die zich opmerkelijk heeft ingezet voor de Haagse Binnenstad. De nieuwjaarsreceptie van de BOF op dinsdag 4 januari in het kersverse IBIS hotel aan de Jan Hendrik Straat, waarvan de directie haar ruimte belangeloos ter beschikking stelde, was hiervoor de uitgelezen gelegenheid.
Marcel Bergema prees de buitengewone inzet van Harry Berg, �een vechtjas met pacifistische uitstraling�, die door zijn tomeloze inzet het aanzien van de Schoolstraat in tien jaar tijd wist terug te brengen in zijn oorspronkelijke authenticiteit, een proces dat overigens nog steeds door gaat.

Uithangborden

Maar inmiddels zijn de schreeuwerige en opdringerige etalageborden steeds meer plaats gaan maken voor historisch verantwoorde uithangborden, dankzij de intensieve bemoeienis van Harry Berg.
Naast Harry Berg waren er voor deze avond overigens nog twee genomineerden, die zich konden verheugen op een presse-papier met BOF-opdruk: Tramtunnel projectleider Henri Vergouwen, die de tramtunnel bijna letterlijk uit de modder moest trekken en Leen Kersbergen, nauw betrokken bij ondermeer het project �De Schone Stad�, waar wordt gestreefd naar vermindering van het verkeer voor afvalinzameling en bevoorrading in de binnenstad.


BOF-BulletinHier kunt u BOF-Bulletin 17 uit 2005 downloaden als pdf-bestand.