De BOF in actie

Van Bizzen tot Bedelaars

© Binnenstad Ondernemers Federatie
Burgemeester Jozias van Aartsen (links) met gevolg aan tafel met de BOF op 22 juni.
[Klik op de afbeelding voor groter]

Zoals in eerdere BOF-bulletins gemeld, ondervinden bezoekers van de binnenstad regelmatig hinder van mensen die zich aan hen opdringen, zoals marketeers, bedelaars en muzikanten. Reden voor de BOF om de burgemeester te ontvangen op Bureau Binnenstad. De burgemeester heeft de dag daarop direct maatregelen aangekondigd, maar kreeg het bedelverbod er helaas niet door in de raadsvergadering van 30 juni.

BOF bulletin nr. 73 - juli 2011
© Binnenstad Ondernemers Federatie
Arnoud Kapaan (McDonald�s Spuistraat) en voormalige voorzitter Peter Streng (tabakshop Vlamingstraat) glunderen bij de uitslag van de BIZ-stemming.
[Klik op de afbeelding voor groter]

Op 23 mei is ook City Center (Spuistraat, Weversplaats, Venestraat en Vlamingstraat) toegetreden tot de BIZ-gebieden: hier leveren alle ondernemers via de WOZ een bijdrage aan het vergroten van de aantrekkelijkheid van de aantrekkelijkheid van een winkelgebied. De Denneweg, Hofkwartier en Paleis/Noordeinde gingen City Centrer al voor, met de inzet van de BOF. In City Center was het lastiger, omdat daar veel ketenbedrijven zitten, die niet op voorhand voorstander waren van een BIZ. De huidige voorzitter Arnoud Kapaan en voormalige voorzitter Peter Streng konden dan ook op 23 mei trots de uitslag van de stemming presenteren.

BOF bulletin nr. 73
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 73
Download BOF bulletin nr. 73 Of bekijk dit nummer online.