HOME (Actueel) Nieuwsarchief BOF-Bulletin � DOSSIERS � Folders e.d. CWO-info Links Disclaimer HOME (actueel) De BOF De Leden Het Kernteam Contact DATABASE
COLLECTIEVE
WINKEL-
ONTZEGGING
Terug
terug Binnenstadzaken in h... terug Nieuwsarchief binnen... terug Nieuwsoverzicht 2010 terug �Bureaucratisch gedo...
Binnenstad Ondernemers Federatie
Yvo Tettero leidt een gemengde buitenlandse delegatie rond langs de Denneweg. Zij zijn hier omdat zij meer willen weten over de BIZ.
ONDERNEMERS ROND DENNEWEG ZIJN BLIJ MET DE BIZ

�Bureaucratisch gedoe? Welnee!�

�Ook de gemeente moet wennen aan de BIZ. Dat is voor ons als eerste natuurlijk een voordeel. Zij stoppen er daarom ook veel tijd in en ze zijn eigenlijk aan al onze wensen tegemoet gekomen. We zijn nog nergens tegenaan gelopen en als bureaucratisch heb ik het systeem zeker niet ervaren.� Aldus Yvo Tettero, voorzitter van de ondernemers in Buurtschap 2005: de Denneweg en omgeving.

BOF-Bulletin nr. 63 � juni 2010

Buurtschap 2005 is de eerste in de binnenstad, die overstapt van de conventionele winkeliersvereniging naar de BIZ. Dat betekent dat de voorzitter niet meer de deuren langs moet voor de jaarlijkse bijdrage, maar dat de gemeente via de WOZ een jaarlijks bedrag voor de kwaliteit van de straat incasseert. En dat niet alleen bij ondernemers die lid zijn van de vereniging, maar bij �lle ondernemers.
Waarvoor dit bedrag is bestemd is wel aan regels gebonden. Doorgaans moet het onder de post �schoon, heel en veilig� vallen. De winkeliers vinden �gastvrijheid� echter minstens zo belangrijk. Dat thema is dan ook terug gekomen in hun jaarplan, waarop de begroting is gebaseerd. Dat is prettig, want aan marketing mogen de gelden niet worden uitgegeven, maar veel is thuis te brengen onder het kopje �gastvrijheid�.
De winkeliers en andere ondernemers zijn nu verlost van de last zelf achter het geld aan te moeten. Bovendien betaalde de gemeente al vooraf. �Met die voorfinanciering zijn we uiteraard heel blij�, aldus Yvo Tettero, die aan de Denneweg een winkel heeft in maatwerkkasten en binnendeuren.
De �contributie� die de ondernemers dus nu in feite via de WOZ betalen, is even hoog gebleven als voorheen. Yvo Tettero: �Dat is nog geen euro per ondernemer per dag. Dat moet toch wel te doen zijn!� We moeten helaas stoppen met het gesprek: een gemengde buitenlandse delegatie aan de deur, die graag meer wil weten over de Bedrijven Investerings Zone.


BOF-BulletinHier kunt u BOF-Bulletin 63 uit 2010 downloaden als pdf-bestand.