HOME (Actueel) Nieuwsarchief BOF-Bulletin � DOSSIERS � Folders e.d. CWO-info Links Disclaimer HOME (actueel) De BOF De Leden Het Kernteam Contact DATABASE
COLLECTIEVE
WINKEL-
ONTZEGGING
Terug
terug Home terug Nieuwsarchief binnen... terug Nieuwsoverzicht 2008 terug Prinsestraatpicknick
Binnenstad Ondernemers Federatie
De hele rijbaan van de Prinsestraat is op 14 juni voor ��n dag in een grasveld veranderd.

Prinsestraatpicknick

Je kunt het je bijna niet voorstellen dat er slechts ��n dag over de gehele Prinsestraat gras ligt en dat dit de volgende dag ook weer geheel is verdwenen. Het lijkt een droom als je er geen foto�s van hebt gemaakt.

BOF-Bulletin nr. 45 � juli 2008

door Niek �t Hart

Toch hebben de mannen van het gemeentelijk Groenbedrijf Den Haag dit voor elkaar gekregen. Dat gras kun je huren voor een dag en dan gaat het �gewoon� weer terug naar de plek waar het vandaan komt, volgens voorzitter van de Vereniging Ondernemersbelangen Prinsestraat Frits Verhoef. Alsof het doodnormaal is. Ja als je ook al een langlaufhappening op echte sneeuw voor ��n dag voor elkaar krijgt dan is gras een makkie.

Fatboy

�Kinderen opzij! Nu mogen wij!�, brengt Frits Verhoeff ten voeten uit in de praktijk door te poseren in een originele Fatboy (net als Crocs, sponsor) op de verse grasmat. Hij vertelt hoe het gras vanochtend door de gemeente gelegd is nadat het gisteravond gestoken werd.
Een vader met zijn kind op zijn rug hebben de grootste lol. Hoe kan je dit later navertellen dat je nog �paardje hebt gereden� op de rug van je vader op gras in de Prinsestraat?
En wat doe je als je net een paar metertjes gras te kort komt? Dan laat je even je gedachten gaan, rolt een speelzeil uit en dan blijkt het dat Cremers nog wat kunstgras heeft liggen dat je als aanvulling kunt gebruiken. Probleem opgelost.
Dan is er een bewoner die toch wat problemen heeft met de hele drukte volgens een vrijwilliger van de EHBO. Daar gaat Nathalie Vogelzang van 2monkeys dan maar weer even op af.

Florencia

Ook de aanvoer van vers ijs met de vriesauto van Florencia moet normaal door kunnen blijven gaan. De auto blijkt gewoon over het gras te kunnen rijden. Zelfs als de wielen keren, blijft de grasmat heel en op zijn plaats. Ook het Rope Skipping van Club Rivierenhof brengt het gras niet van de wijs.
Picknicken in de Prinsestraat; hoe kom je erop? Ik ben benieuwd wat de creatieve geesten nu nog kunnen bedenken; een dag lang water in de Prinsestraat, een soort Prinsegracht dus?


BOF-BulletinHier kunt u BOF-Bulletin 45 uit 2008 downloaden als pdf-bestand.