Duoprimeur met Noordeinde Kunst en Culinair

Eerste �Winkelnach� trekt 50.000 extra bezoekers

 Binnenstad Ondernemers Federatie
Bij de offici�le opening van Noordeinde Kunst en Culinair was de Oostenrijkse ambassadeur, de heer Dr. Erwin Kubesh speciale gast. De rode loper bleek een juiste keuze: die bood een fleurige aanblik bij het zo sombere weer op de middag van de opening.

De eerste Shopping Night op 21 juni, waarbij veel winkels in de binnenstad hun deuren tot het middernachtelijk uur open hebben gehouden, blijkt voor herhaling vatbaar en dat gebeurt dan ook. Volgend jaar zal op of rond de langste dag weer een �koopnach� plaatsvinden.

BOF bulletin nr. 38 - juli 2007
 Binnenstad Ondernemers Federatie
Drukte rond de catwalk in de Grote Marktstraat.

En mogelijk trekt die nog meer bezoekers dan de 50.000 koppen die nu werden geteld, want dit jaar toonde het weer zich in het begin van de dag weinig solidair.
Deze extra winkelavond maakte deel uit van de The Hague Festivals, een bundeling van oude en nieuwe festiviteiten in de hofstad.

 Binnenstad Ondernemers Federatie
Ellen ten Damme achter de micro op het Grote Markt podium.

Op de Grote Markt was acht dagen lang gevarieerde live-muziek te horen, van jazz, hardrock, urban tot salsa, waar in totaal zo�n 13.000 bezoekers op af kwamen. Tijdens de Shopping Night was onder meer Ellen ten Damme te zien en te horen.
De Grote Marktstraat was die avond getransformeerd tot een catwalk, waarop dames en heren de laatste mode toonden, waar in de omliggende modezaken de hand op kon worden gelegd.

 Binnenstad Ondernemers Federatie
�De Grote Marktstraat een catwalk? Dan wij van het Noordeinde ook op onze rode loper!� En wel een fraaie show van creaties van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten.

Noordeinde

Geheel aan de andere kant van de binnenstad was die avond de tweede primeur van start gegaan: Noordeinde Kunst en Culinair. Dat is wat alle betrokkenen betreft best een groot succes geweest, ondanks het slechte weer. Er vond zelfs een spontaan optreden van een wereldster als Phil Harper plaats bij Lola Mir. Bij �La Passione� speelde een echte Italiaanse straatmuzikant met een goede stem. Zondag brachten de muzikanten bij Paulette Bos de bezoekers helemaal in vervoering.

Dat de muziek bij een andere deelnemer te hard was is ook een leerervaring. Dit gold gelukkig alleen maar voor de eerste avond, daarna hebben zij het zelf aangepast. Caf� �t�Einde had een heel leuk programma van vier dagen ingericht van bands van het conservatorium met alle genres die je maar kunt voorstellen. Na de eerste avond hebben zij gelukkig alle bands van het �metallic� genre voor de dagen erna geschrapt en erna bijvoorbeeld goede jazz gebracht.

Onversterkte muziek

Van meerdere kanten hoor je dat eigenlijk alleen onversterkte muziek bij het Noordeinde past. Dit was ook het geval bij de Nocturne in februari. Dan stemt de muziek het meest overeen met haar omgeving.
Het is opmerkelijk hoe goed alle ondernemers met elkaar hebben samengewerkt, hoe groot het percentage van deelnemende bedrijven was, en hoe dingen samen zijn aangepakt en opgelost. Dat zijn succesfactoren die anderen tot voorbeeld kunnen strekken.

 

BOF bulletin nr. 38
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 38
Download BOF bulletin nr. 38 Of bekijk dit nummer online.