HOME (Actueel) Nieuwsarchief BOF-Bulletin � DOSSIERS � Folders e.d. CWO-info Links Disclaimer HOME (actueel) De BOF De Leden Het Kernteam Contact DATABASE
COLLECTIEVE
WINKEL-
ONTZEGGING
Terug
terug Binnenstadzaken in h... terug Olympische medaillew...

Olympische medaillewinnaars krijgen Haags onthaal

De Nederlandse Olympische sporters hebben inmiddels verschillende medailles binnengesleept en dat moet gevierd worden! Op woensdag 3 maart worden onze Nederlandse helden in Den Haag ontvangen en ge�erd en tonen de winnende Olympische sporters trots hun medailles aan het publiek.

Na een bezoek aan de koningin trekken de topsporters vanaf Paleis Huis ten Bosch als een feestelijke stoet door de stad. Het publiek krijgt de kans om langs de route de winnende sporters toe te juichen.

Koets

In een open koets en onder begeleiding van muziek verplaatsen de medaillewinnaars zich van de Bezuidenhoutseweg naar het Binnenhof. Bij het Plein aangekomen zullen de sporters door een erehaag hun weg vervolgen naar de Ridderzaal.

Om de toeschouwers de kans te gunnen hun Olympische helden toe te juichen, zijn er op het Binnenhof speciale vrij toegankelijke vakken voor het publiek. Maar let op: zodra de vakken vol zijn, wordt in verband met de veiligheid niemand meer toegelaten. Het is daarom zaak tijdig aanwezig te zijn.

Om de sporters een waardig onthaal te geven in Den Haag wordt iedereen langs de route opgeroepen die dag de vlag uit te hangen. Daarnaast is iedere Hagenaar van harte uitgenodigd de sporters toe te juichen langs de route en op het Binnenhof.

Programma & route