HOME (Actueel) Nieuwsarchief BOF-Bulletin � DOSSIERS � Folders e.d. CWO-info Links Disclaimer HOME (actueel) De BOF De Leden Het Kernteam Contact DATABASE
COLLECTIEVE
WINKEL-
ONTZEGGING
Terug
terug Home terug Het BOF-Kernteam terug Eduard Bekker
WEBMASTER EN REDACTEUR BOF-BULLETIN

Eduard Bekker

Binnenstad Ondernemers Federatie

Op mijn schouders rust een verantwoordelijke taak als enige betaalde kracht in dit team. Dat houdt in: het vervaardigen van het maandelijkse BOF-Bulletin en sinds april 2006 ook het opzetten en onderhouden van de website bof-denhaag.nl. Deze website, dus.

Wageningen

Na de hbs-b opleiding aan het Haagse Daltonlyceum (waar collega Jos� overigens ook in de banken zat) ben ik 1972 in Wageningen milieuhygi�ne gaan studeren, maar dit was geen succes, omdat het meer over technische zaken ging, als over de volgens mij noodzakelijke beperking van de mileuverkwistende instelling van de mensheid.

Journalistiek

Na wat los uitzendwerk in Utrecht heb ik in 1980 de draad weer opgepakt met een opleiding tot journalist in Utrecht aan de School voor de Journalistiek aldaar. Hier heb ik de journalistieke attitude eigen gemaakt, die nog immer mijn leidraad is bij het maken van periodieken en websites.
Na de studie ben ik tijdens het solliciteren nog een tijdje molenaar in opleiding geweest op korenmolen Rijn en Zon, in het hartje van de Domstad.

Haagsche Courant

Na bij diverse regionale dagbladen te hebben gewerkt als opmaakredacteur heb in 1989 uiteindelijk emplooi gevonden bij de Haagsche Courant waar ik al naar had uitgekeken, omdat ik graag weer terugwilde naar mijn geboortestad. Door bezuiniging was de pret in 1993 helaas alweer voorbij, maar kon ik gelukkig snel weer aan de slag bij Cobouw - dagblad voor de bouw.
Toen mijn journalistieke inslag op deze plek als een probleem werd beschouwd, ben ik daar gestopt en ben ik in 1999 op free-lance basis gaan werken.

Trekharmonica

Dat vrije ondernemerschap houdt op dit moment diverse werkzaamheden in: niet alleen het maken van het BOF-Bulletin en het opbouwen van de BOF-site, maar ook regelmatig werk voor andere opdrachtgevers, ook buiten de residentie bij Elseviers Transport in Rotterdam (opmaak). Verder treed ik regelmatig aan als trekharmonicaspeler, zowel als straatmuzikant, als ingehuurd voor muzikale omlijsting van evenementen, bij exclusieve diners en tijdens de rondvaarten van de Haagse Ooievaart. Tevens geef ik les op dit in Den Haag veel te onbekende instrument.

Fahrenheitstraat

Via het maken van websites voor diverse winkeliersverenigingen (onder meer de Fahrenheitstraat) ben ik in aanraking gekomen met de Kamer van Koophandel, die mij weer met de BOF in contact bracht voor hun periodiek, alwaar ik sinds eind 2003 met genoegen en een uitdijend netwerk aan werk.

BOF - Den HaagStuur een bericht naar Eduard Bekker