Bereikbaarheid binnenstad

De Bosbrug gaat eruit in 2013

© Binnenstad Ondernemers Federatie
De gemeente hoopt dat het werk aan de brug in december 2013 klaar zal zijn.
[Klik op de afbeelding voor groter]

De invoering van het Verkeers Circulatie Plan ligt inmiddels reeds drie jaar achter ons. De ontwikkelingen gaan echter door en het onderwerp �bereikbaarheid� blijft de aandacht houden van de BOF. Zo worden elke maand in het BOF overleg de komende ontwikkelingen / werkzaamheden geschetst door het Ingenieursbureau van de gemeente Den Haag en wordt de BOF derhalve op een goede wijze betrokken bij die ontwikkelingen.

Nieuwsbrief BOF - november 2012

De BOF wordt continue verzocht haar zienswijze / standpunten mbt de voorgenomen ontwikkelingen duidelijk te maken. Een nieuwe uitdaging ligt in de werkzaamheden aan de Bosbrug. De kruising Korte Voorhout-Koningskade zal gedurende 11 maanden voor al het verkeer (auto, tram, (brom)fietser) zijn afgesloten. Dit betekent dat al het verkeer moet worden omgeleid. Daarvoor worden omleidingsroutes ingesteld. Een helse klus.

© Binnenstad Ondernemers Federatie
De Bosbrug is de afgelopen decennia vaak verbouwd en inmiddels zo breed dat die nauwelijks nog als brug herkenbaar is.
[Klik op de afbeelding voor groter]

De werkzaamheden aan deze brug zullen begin januari 2013 gaan starten. De brug gaat eruit en wordt vervangen, inclusief de vervanging van de sporen en de riolering. Dit zal een enorme impact gaan krijgen op de bereikbaarheid van dit deel van de binnenstad. De BOF maakt zich hard om de oplevering / openstelling van de nieuwe brug naar voren te halen gezien de belangrijke laatste maanden van het jaar. De BOF is op dit moment in overleg met de gemeente hierover. Een belangrijk aspect zal de communicatie gaan worden. Blijf dit nieuws dus volgen en informeer uw eigen klanten ook tijdig hoe men het beste uw zaak kan bereiken (of de stad kan verlaten).

In onderstaande brief van de gemeente meer informatie.

BOF nieuwsbrief 11
Dit artikel stond in de BOF nieuwsbrief van november 2012.

Bekijk de BOF nieuwsbrief van november 2012.

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief