�Parkeren tot half twaalf is toch toegestaan?�

Automobilisten gaan toch pollergebied in

 Binnenstad Ondernemers Federatie
Hier, op de Hofweg begint het pollergebied. Maar ook met pollers omhoog blijven de verkeersregelaars onmisbaar: via de tramrails kun je het gebied namelijk gewoon binnenrijden. En dat doet niet alleen deze lijnbus, die dat mag: ook menig automobilist is hier geneigd tot doorrijden.
[Klik op de afbeelding voor groter]

Het pollergebied, dat is geschapen door het Verkeers Circulatie Plan is voetgangersgebied. Dit wordt bij de ingangen duidelijk aangegeven met Verkeersborden. Controleurs merken echter dat winkeliers en andere automobilisten denken dat het parkeren tot 11.30 uur mag. Dat is een misverstand.

BOF bulletin nr. 66 - november 2010

Het is alleen voor belanghebbenden als toeleveranciers en servicediensten toegestaan om het gebied tot 11.30�uur te betreden voor het uitsluitend laden en of lossen en wel onmiddellijk. Dus het parkeren is nooit toegestaan, ook niet n� 11.30.
Tegen voertuigen die voor 11.30 uur zonder een geldige ontheffing in het gebied nog geparkeerd staan en niet zichtbaar aan het laden en/ of lossen zijn, wordt dan ook opgetreden. Daarna ook, uiteraard; en dan ook tegen laden en lossen.
De enige uitzondering geldt voertuigen van hulpdiensten of bedrijven die ad-hoc voor een spoedklus aldaar werkzaamheden moeten verrichten.

BOF bulletin nr. 66
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 66
Download BOF bulletin nr. 66 Of bekijk dit nummer online.