Binnenstad Ondernemers Federatie
Met een blik van koene onversaagdheid drukt verkeerswethouder Peter Smit op de rode knop. De pollers op het Spui gaan omhoog.

Verkeers Circulatie Plan ging 20 november in

Binnenstad beter bereikbaar

Met het indrukken van een rode knop is op vrijdagochtend 20 november onder groots vertoon het Verkeers Circulatie Plan in werking getreden. Het belangrijkste onderdeel daarvan is, dat doorgaand verkeer via de Grote Markt en het Spui/Hofweg niet meer mogelijk is.

BOF bulletin nr. 57 - december 2009

Tot 11.30 uur �s ochtends kunnen leveranciers nog wel langs de pollers op Spui/Hofweg en de Lutherse Burgwal, maar ze moeten wel voor die tijd wegwezen, anders kunnen ze er die dag niet meer uit.
En nu maar hopen, dat de luchtvervuiling langs de Veerkaden gaat afnemen, want daarom was het allemaal te doen: het VCP moet het doorgaande verkeer door de binnenstad tegen gaan.
Vooralsnog lijkt dat het geval te zijn: er rijdt nu minder verkeer door de binnenstad. Wat de invloed van het VCP is op het bezoek aan de binnenstad is nog niet duidelijk, maar het spreekt voor zich, dat de Binnenstad Ondernemers Federatie, dit met argusogen zal volgen.

Parkeren gemakkelijker?

Het kan zijn dat het verkeer afneemt, omdat men denkt �dat het moeilijk is� om met de auto de binnenstad te bezoeken, maar het kan ook zijn, dat parkeergelegenheden in de binnenstad juist veel makkelijker bereikbaar worden door de afgenomen verkeersdruk.
De komende maanden zal hard worden gewerkt aan de inrichting van de straten, die nu verkeersluw zijn geworden. Vooral op het Spui treden daardoor - ook tijdens de inrij-uren stremmingen op.


Dossier VCP

BOF bulletin nr. 57
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 57
Download BOF bulletin nr. 57 Of bekijk dit nummer online.