Binnenstad faliekant tegen opheffen �theaterhalte�

Zorgen om plannen
met Spui en Grote Markt

De Stichting Binnenstad Den Haag, waarin vertegenwoordigd de Kamer van Koophandel Den Haag en, de Vereniging van Eigenaren Haagse Binnenstad, de Binnenstad Ondernemers Federatie, en de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Den Haag, is bezorgd over de voorstellen voor de herinrichting van Spui en Grote Markt en omgeving.

BOF bulletin nr. 47 - november 2008

Zo heeft een groep uitverkorenen � de zogeheten �Klankbordgroep��� die tot taak heeft reeds in de ontwerpfase te adviseren, in werkelijkheid niets in de melk te brokkelen, omdat ze veel te laat wordt ge�nformeerd. En die plannen wijken sterk af van wat op 14 juni 2007 in het Verkeers Circulatie Plan door de gemeenteraad is besloten.

Tramhalte Spui

Bovengenoemde partijen zijn ook fel gekant tegen het besluit om de tramhalte op het Spui op te heffen. �Dat terwijl die precies voor de theaters is gelegen. Den Haag wil het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, in 2018 cultuurstad van Europa worden en heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Bij al deze ambities past toch geen maatregel die tot gevolg heeft dat de theaterbezoeker niet meer voor de deur kan uitstappen, maar eerst een paar honderd meter moet lopen.�

Klantenverlies

�Een ieder zelfrespecterende stad heeft gewoon een tramhalte voor de deur van haar theaters. Bovendien betekent het weghalen van de halte klantenverlies voor de ondernemers aan het Rabbijn Maarsenplein, de Markthof en Chinatown�, aldus de partijen in een brief aan de gemeente.

Terugdraaien

Verder vind de stichting, dat het nieuwe circulatieplan voor dit gebied zo ingrijpend is, dat het desnoods weer eenvoudig moet kunnen worden teruggedraaid, als het te slecht blijkt uit te pakken.

BOF bulletin nr. 47
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 47
Download BOF bulletin nr. 47 Of bekijk dit nummer online.