Opgepast: zakkenrollersinvasie!

 Binnenstad Ondernemers Federatie
Burgemeester Wim Deetman tussen politie, Jongeren Toezicht Team en leerlingen van Mon3aan tijdens de aftrap van de campagne tegen de toevloed van zakkenrollers, op de Weversplaats, donderdag 15 november .
[Klik op de afbeelding voor groter]

Decembermaand = zakkenrollersmaand. De politie weet dat maar al te goed. Reden om dit keer al op 15 november een forse campagne te starten, waar leerlingen van Mon3aan, het Jongeren Toezicht Team en politie samen ten strijde trekken en winkeliers en publiek bij voorbaat al waarschuwen goed op hun spullen te passen.

BOF bulletin nr. 41 - december 2007

Het achteroverdrukken van andermans bezit, vermits er geen geweld wordt gebruikt, daar wordt door justitie niet zo zwaar aan getild. Een betrapte zakkenroller zonder strafblad wordt met een dagvaarding naar huis gestuurd en dat is het.

Ter plekke onthoofd

Dat was in het oude China wel anders: daar werden straatdieven direct ter plekke onthoofd. Daartegen steekt Den Haag dus wat schril af.
Hier zal de �tassenhaak� het werk moeten doen. Het is een kurketrekkervormige haak: even snel een tasje achterover drukken is er niet bij, als je je tas daaraan hebt opgehangen: ��n horecagelegenheid aan het Spui heeft hem in elk geval al.

Jongeren

En niet te vergeten andere vormen van preventie. Leerlingen van Mond3aan in gele hesjes en de jongeren van het Jongeren Toezichtteam in hun rode jacks, die inmiddels al een vertrouwde verschijning zijn in de binnenstad zullen mensen erop aanspreken als zij er wat te nonchalant met hun bezittingen bij lopen.

Daling

Deze aanpak, het voorkomen van diefstal blijkt al succes te hebben: verdrievoudigde vorig jaar tijdens de feestdagen de aangiften in de binnenstad, dit jaar is er zelfs sprake van een daling.

Haagse Markt

Minder te spreken zijn echter bezoekers van de Haagse Markt en Winkelcentrum Leidschenhage: daar is het aantal aangiften juist excessief gestegen.
Misschien toch maar even vastzetten die hap - al is het maar rond de feestdagen?

BOF bulletin nr. 41
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 41
Download BOF bulletin nr. 41 Of bekijk dit nummer online.