Oud verkeerswethouder verenigde protest tegen VCP

Wallis de Vries sleept Bofferd in de wacht

ę Binnenstad Ondernemers Federatie
Gerard Wallis de Vries (links) mag zich de gelukkige eigenaar noemen van de Bofferd 2006.
Plaatsvervangend bureauchef Ronald den Hertog van bureau Jan Hendrikstraat en Ooievaart-directeur Peter Duivesteijn zijn zichtbaar verguld met hun presse-papier.

De BOF vond dat het hem toekwam: Gerard Wallis de Vries, die als voorzitter van de bewonersvereniging Groot Hertoginnelaan bij het verzet tegen het Verkeers Circulatieplan betrokken raakte en als voorzitter van het Comit´┐Ż VCP-Nee het verzet wijk- en stadsbreed onder zijn voorzitterschap wist te bundelen. Als ´┐Żmotorschip´┐Ż van ´┐ŻVCP-Nee´┐Ż ontving hij op 22 mei dan ook de Bofferd 2006, de fraaie en ´┐Ż letterlijk ´┐Ż gewichtige 2-delige bokaal.

BOF bulletin nr. 37 - juni 2007

´┐ŻDe binnenstad valt of staat met een goede bereikbaarheid en het VCP was daarvan een bedreiging´┐Ż, zo verwoordde BOF-voorzitter de keuze voor de heer Wallis de Vries.

Veiligheid

De twee overige genomineerde werden onthaald op een presse-papier ´┐Ż geen overbodige luxe voor mensen die zich inzetten voor de stad, want dat wil nog wel eens met flink wat papieren bureaucratie gepaard gaan. Politiebureau Jan Hendrikstraat werd verkozen wegens de inzet voor een veilige binnenstad.En dit met succes. We schreven er al eerder over: het aantal misdrijven binnen de grachtengordel is de afgelopen drie jaar merkbaar afgenomen.

Ook de Ooievaart komt alle lof toe. Lange tijd waren de grachten ´┐Ż zoniet geheel gedempt ´┐Ż een verwaarloosd aspect in Den Haag. Bruggen werden vervangen door duikers, zodat doorvaart onmogelijk werd. De gemeente ging dan ook slechts aarzelend akkoord met het houden van rondvaarten.
Inmiddels zijn de platte schuiten, die per jaar meer dan 20.000 gasten vervoeren, een vertrouwde verschijning en heeft de gemeente zelfs een brug aangepast, zodat ook daadwerkelijk kan worden rondgevaren.

BOF bulletin nr. 37
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 37
Download BOF bulletin nr. 37 Of bekijk dit nummer online.