Stichting Binnenstad Den Haag tegen autovrije zondag

‘Een vorm van betutteling die niet meer van deze tijd is’. Dat is de mening van de organisaties verenigd in de Stichting Binnenstad Den Haag over de verplichte autovrije dag, die de gemeente mogelijk wil invoeren op 17 september.

BOF bulletin nr. 30 - augustus 2006

Op dit moment wordt binnen de gemeente onderzocht op welke manier Den Haag aan deze dag kan deelnemen.
“Het concept van een autovrije dag zal veel mensen ervan weerhouden die dag een bezoek aan de binnenstad te brengen, een dag die door de lancering van de nieuwe wintermode één van de belangrijkste koopdagen van het jaar is”, aldus de Stichting in een brief aan B&W.

Parkeergarages

“Als er toch activiteiten worden georganiseerd mogen die in geen geval de bereikbaarheid van de binnenstad en van de parkeergarages in gevaar brengen. [...] De aanduiding autovrije dag moet daarbij vermeden worden, omdat een dergelijke term het idee geeft dat de binnenstad niet bereikbaar zou zijn met de auto.”
“Als in plaats van een autovrije dag evenementen worden georganiseerd om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren, zoals een Binnenstad Buitengewoon Bereikbaar-evenement een paar jaar geleden, kunnen wij dat alleen maar toejuichen”

Meer mogelijkheden dan auto

“Met zo’n evenement trek je extra bezoekers naar de binnenstad in plaats van ze te weren, en kun je tegelijkertijd laten zien dat er meer mogelijkheden zijn dan de auto om de binnenstad te bereiken, mits hierover goed gecommuniceerd wordt”, besluit Ad Dekkers, bedrijfsleider van Maison de Bonneterie en voorzitter van de Stichting Binnenstad Den Haag, zijn schrijven.

BOF bulletin nr. 30
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 30
Download BOF bulletin nr. 30 Of bekijk dit nummer online.