Copy

Werkzaamheden VAB Noordwal-Veenkade gestart

Nieuwsbrief BOF

Op 1 oktober jl zijn de werkzaamheden gestart mbt de aanleg van de Vol Automatische Berging op de Noordwal-Veenkade. Na een lange aanloopperiode is het er dan toch van gekomen en de verwachting is dat het geheel in 2015 wordt opgeleverd.


Bofferd 2012

Nieuwsbrief BOF

De BOF zal de BOFFERD later dit jaar weer gaan uitreiken aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de binnenstad. Inmiddels heeft het Bestuur een nominatielijst en zal zij een eerste selectie gaan maken tijdens de volgende BOF vergadering in oktober.


Uitstallingsvergunningen

Nieuwsbrief BOF

Per 1 januari 2013 zal de uitstallingsvergunning en de verplichting tot aanvragen van vergunningen voor reclameborden worden afgeschaft. Dit scheelt Haagse ondernemers veel administratieve rompslomp én een flinke gemeentelijke factuur. Doelstelling is minder regels en een ondernemersvriendelijkere stad.


Wrakken en weesfietsen

Nieuwsbrief BOF

De BOF is nauw betrokken bij de structurele aanpak van de fietsproblematiek in de Haagse binnenstad. De komende BOF vergadering zal de projectleider eea gaan toelichten over de te volgen aanpak. Tevens staat er binnen enkele dagen een gesprek met Wethouder Smit gepland waarbij dit onderwerp ook zeker ter sprake komt.


Oktoberfest Oude Molstraat (Hofkwartier) groot succes

Nieuwsbrief BOF

Op 30 september jl. vond in de Oude Molstraat (Hofkwartier) de 4de editie plaats van het Oktoberfest. Ook dit jaar was het wederom een groot succes. De openingshandeling werd verricht middels ‘Ein Prosit’ door Wethouder Economie Henk Kool.


Binnenstad meest geliefd bij winkelend publiek

Nieuwsbrief BOF

55 procent van de Nederlanders winkelt het liefst in de historische binnenstad. Zo blijkt uit een landelijk onderzoek onder 1.500 Nederlandse consumenten, uitgevoerd door Peil.nl in opdracht van Vastned.


Nieuw gebouw voor Danstheater, Residentie Orkest en conservatorium

Nieuwsbrief BOF

Den Haag krijgt een nieuwe uitgaansplek voor muziek, dans, evenementen en ontmoetingen: het Spuiforum. Het nieuwe gebouw komt op de plaats van de huidige theaters aan het Spuiplein (Dr. Anton Philipszaal en Lucent Danstheater) die dringend aan vervanging toe zijn.

Nieuws van de politie

Nieuwsbrief BOF

Een vaste rubriek zal vanaf deze editie Nieuws van de politie’ gaan worden. Aandacht voor veiligheid staat centraal, en dan meer specifiek gericht op de veiligheid van de ondernemer.

En verder:

> Resultaten 4de BOF e-mailnieuwsbrief

> Bouwontwikkelingen Grote Marktstraat

> Opening nieuwe winkel SMAAK Haagse Bluf

> Résidence de la Mode

> Openingstijden Groot Winkel Bedrijf tijdens de feestdagen